Malvern Residence

Client : Private Client

Size : 700m2

Project Status : Concept Phase

Our client came to us with a brief to renovate their newly acquired property. The existing home was a 1920’s solid brick residence. Our brief was to essentially design a brand new luxurious home that was modern, timeless and had an outdoor entertainment area suited to our clients’ lifestyle. We saw this as a great opportunity to create an earthy palette with the use of natural materials, such as stone and timber, to compliment the proposed arched doorways, as our main architectural feature. The goal was to keep it simple, sophisticated and timeless.

The new scope included the re design of the entire home, with additional structural changes and additions to the house. Amongst which were a brand new bar, piano room, butler’s kitchen, study, pool and car port. Another exciting feature we introduced was extending the master ensuite & the family bathroom in order to create a skylight directly above the bath, for a serene “hotel style” experience.

Our design concept also included transforming the backyard into the entertainment hub of this home. Creating an organic connection between the interior & exterior, where the living room doors completely retract to open out to the reviatalised entertainment area, with a new pool, BBQ and bar setup.

  • pro_dat
  • pro_dat
  • pro_dat
  • pro_dat
  • pro_dat
  • pro_dat
  • pro_dat
  • pro_dat